Wat doet de stichting

 

In 1995 is op initiatief van enkele ouders en personeelsleden een stichting opgericht met de intentie: Steun Onze School.

De stichting heeft als doel 'het ondersteunen van de St. Mattheusschool in materialen en activiteiten die niet bekostigd kunnen worden uit de reguliere financiering van de school'.

Zo heeft de stichting bijdragen geleverd aan de totstandkoming van de diverse publicaties van de school: de cd’s en de gedichtenbundel “Mijn neus is een stofzuiger”. Ook het ambitieuze jubileumplan: een 2-daagse reis naar Euro Disney, Parijs, kon op een ruimhartige bijdrage rekenen. Voor diverse groepen zijn spelmateriaal, bordspelen en prentenboeken aangeschaft.

Toekomstplannen…….

In 2015 is de nieuwbouw gerealiseerd. Alle locaties van de St. Mattheusschool zijn nu weer bij elkaar in Schiebroek gekomen in een mooi nieuw gebouw.

Het wordt een grote uitdaging om voor elke afdeling eigen sfeer en klimaat te bewaren. Het pand is  prachtig, de buitenruimten moesten we helemaal zelf invullen. We hebben grootste plannen en wensen. Wat onze dromen zijn: een verkeerstuin, een plantenkas en een belevingstuin uiteraard met de nodige speelobjecten. De belevingstuin hebben we inmiddels kunnen realiseren. De kinderen zijn hier enorm blij mee. In het nieuwe schoolgebouw is ook een sensomotorische ruimte. In deze ruimte worden de zintuigen geprikkeld door diverse sfeermaterialen. 

Of alle dromen ook uitkomen…….Dat weten we nooit. Maar een klein stukje is al met hulp van de Stichting gerealiseerd. Natuurlijk willen we nog veel meer realiseren om de school nog meer een top school te maken dan dat deze al is, maar vooral ook om alle kinderen dat kleine beetje extra te bieden wat hen zoveel meer gelukkig kan maken. En ons ook, dat willen we toch eigenlijk allemaal?

SSO heeft zich voor de komende tijd tot doel gesteld om de beleeftuin nog verder in te richten. En daar is veel geld voor nodig. Al eerder hebben ouders ons ondersteund door een bedrag over te maken. We waren daar erg blij mee en willen u alsnog bedanken voor uw bijdragen. Maar er is nog veel meer nodig. Niet alleen voor de beleeftuin, maar ook voor bijvoorbeeld een 'fietsproject'. Door de verhuizing naar ons mooie gebouw is het voor de kleinsten binnen de school eigenlijk niet meer mogelijk om de gezellige markt te bezoeken. De markt, die gezellig is, maar ook heel leerzaam is voor onze kinderen. Hier leren ze iets kopen, zelf iets uitzoeken, zelf betalen met echt geld. Hiervoor gaan we sparen voor grote bakfietsen. Zodat ook onze kleinsten naar de markt kunnen op een goede en veilige manier. 

Wat wij vragen…….

Wij vragen u om donateur te worden van SSO. Dat kan voor € 10,- per jaar. Maar natuurlijk mag u ook meer overmaken of een eenmalige gift doen.

Wilt u donateur worden van SSO, maakt u dan  € 10,- of meer over op banknummer ABN-Amro NL77ABNA0618859950 ten name van SSO te Rotterdam. 

Natuurlijk is een eenmalige bijdrage ook meer dan welkom.

Wie weet, maken we samen dromen waar…………

 


Contact

www.ssomattheus-nl.nl

Aleyda van Raephorstlaan 243
3054 CR Rotterdam


010-4223517
ANBI identificatienummer 817374401