Persoonlijke noot

“Ik ben de moeder van Thijmen met downsyndroom, leerling op het Rotterdam College (VSO), en lid van de Stichting omdat ik het belangrijk vind om de St. Mattheusschool en het Rotterdam College te helpen in de extra aanschaf van materialen die nodig zijn om deze / onze kinderen te inspireren.

Op een school voor speciaal onderwijs is erg veel behoefte aan aangepast materiaal en dit materiaal is meestal extra prijzig. Voor alle kinderen is het belangrijk om speelgoed en materiaal te hebben dat hun interesse wekt. Voor kinderen binnen het speciaal onderwijs en ook voor mijn zoon Thijmen is het altijd weer een zoektocht om materiaal te vinden dat aansluit bij zijn interesses. Regulier materiaal begrijpt hij soms niet en een eenvoudige puzzel kan al te moeilijk zijn.

De leerkrachten van de groepen werken dagelijks en intensief met onze kinderen en weten als geen ander in hoeverre mijn zoon leerbaar is en wat er voor nodig is om hem verder te brengen in zijn ontwikkeling. Soms wordt Thijmen blij van bepaald materiaal, omdat het herkenbaar is, mooie kleurtjes heeft, veilig is en omdat het past bij zijn belevingspatroon. Maar soms kan een dagje uit ook al zo’n verschil maken voor hem. Hij kan daar zo intens van genieten en dat is me heel wat waard. De stichting helpt de leerkrachten door middel van donaties bij hun zoektocht naar materiaal en belevenissen om de kinderen dagelijks te inspireren en uit te dagen. En dat vind ik heel belangrijk. Niet alleen voor Thijmen, maar voor alle kinderen met een verstandelijke beperking in het speciaal onderwijs. Een blij en geïnspireerd kind is een gelukkig kind”. 

 

 


Contact

www.ssomattheus-nl.nl

Aleyda van Raephorstlaan 243
3054 CR Rotterdam


010-4223517

ANBI 817374401

KvK 24404587

NL77 ABNA 0618 8599 50